Poročne fotografije, ki jih fotograf mora narediti na poročni dan

Kot fotografi se moramo zavedati, da je naše poslanstvo na poroki večje kot samo fotografija. Poročni fotograf mora na poroki ujeti čustva. Fotograf se mora zavedati, da beleži novo zgodovino družine, ki bo ob teh fotografijah obujala spomine še leta in leta.

Ravno zato obstajajo neka nenapisana pravila kaj vse je treba fotografirati na poročni dan. Tako kot so za nekoga pomembne spontane fotografije tako so za drugega čisto dokumentarne družinske. Nekdo pa si bo želel ogledati portretne fotografije družin, ki so bili prisotni. Torej ne pozabite, da morate fotografirati vse in vsakogar ker le tako boste iskreno ujeli ljubezen in medtem zadovoljiti tudi tiste, ki si hočejo zapomniti kako je bil kdo oblečen na poroki. Torej kaj so tiste poročne fotografije na katere ne smete pozabiti.

Veselje med pripravami neveste in ženina

Poročni fotografi velikokrat govorijo o fotografijah priprav neveste in ženina. Sam pa nikakor ne bi rekel, da dejansko fotografiram priprave. To se mi do neke mere zdi celo nepotrebno. Kar pa seveda ne pomeni, da se to zdi nepotrebno nevestam in da tega ne bi naredil.

Res pa je, da fotografiram priprave malce na svoj način. Že v tem delu dneva se raje posvetim dogajanju in veselju na ta poseben dan. Vedno, ko se zbere več punc na kupu se zgodijo zanimive stvari in nasmehi so zagotovljeni!

Zato nikoli ne pozabim opazovati razmerja med osebami, ki so zjutraj z nevesto in ženinom. Če vidim, da nekje visijo tudi svečana otroška oblačila se zavedam, da bo pred odhodom veliko solz sreče in veselja, bo se bo v teh lepih oblačilcih pojavil prekrasen otrok. Že samo tako osnovno opazovanje lahko “fotografiranje priprav” povsem spremeni. Ni potrebno, da fotografiramo le frizerje in punce, ki ličijo nevesto. Lahko se posvetimo čustvom, veselju in pričakovanju!

Družinske fotografije na poročni dan

Tudi če se zdi, da je to samo umevno pa ni vedno tako. Ne pozabite, da so na poročni dan vsi ekstra urejeni. Torej če boste fotografirali nevesto z njeno družino ravno preden bodo odšli od hiše vam zagotavljam, da bodo te fotografije veseli celo življenje!

Družinsko fotografiranje je tisto, ki je mogoče celo najbolj podcenjeno na poročni dan. Verjetno si tudi čisto vsaka povabljena družina želi fotografije z ženinom in nevesto. Zakaj si ne bi vzeli nekaj minut za to in jih vse osrečili. Na koncu koncev pa tako olajšate delo tudi mladoporočencema ker lahko v zahvali pošljeta še eno od teh družinskih fotografij zraven!

Sprehod neveste in očeta do oltarja

To je eden najbolj čustvenih dogodkov na poročni dan. Kakorkoli močan in nezlomljiv zgleda oče neveste se na poročni dan razneži. Če si priznamo ali ne so hčerke vedno bolj navezane na očete. Vse to pa že vnaprej napolni teh nekaj sekund sprehoda z močnimi čustvi. V tem času boste lahko naredili olične spontane fotografije, ki jih bo nevesta vsekakor zelo vesela.

Fotografije z otroci na poročni dan

Še ena zelo pomembna točka je fotografiranje z otroci na poročni dan! Ne pozabite, da je to fotografija, ki ne sme manjkati v poročni galeriji. Če seveda ženin in nevesta imata otroka.

Samo predstavljajte si, da vas nevesta po poroki vpraša če ji lahko pošljete fotografijo s njenim sinčkom in je vi  ne najdete med vsemi več tisočimi fotografijami. Vsi smo na svoje otroke navezani. Vsi jih imamo radi in vse bi dali za njih. Zato nikakor ne smemo pozabiti na to, da je nujno potrebno narediti tudi fotografije z njimi. Na poročni, dan bo tudi vedno kaj kar bo posebnega. Ali bodo to otroška oblačila, ali bo imel posebno otroško kapo ali kakšne nove čeveljčke. Kakor koli že otroci bodo vedno izgledali lepo in vsi jih bodo radi pogledali tako, da jih moramo fotografirati!

To niso najbolj očitne fotografije na katere se spomnite ko govorimo o poroki. Namerno nisem pisal o fotografijah para, fotografijah izdelkov kot so prstani, prvega poljuba itd. To so stvari, ki jih tako ali tako ne bomo pozabili in ki so pričakovane od poročnega fotografa. Lepo pa je, da dodate tudi kaj posebnega, kaj kar bo poročno galerijo naredilo res unikatno!

Ko je v Sloveniji poročna sezona bolj mirna pa sam dostikrat fotografiram hrano. Moje zadnje fotografije lahko vidite na povezavi.