Fotografiranje hrane

POTREBUJETE FOTOGRAFA, KI BO POSKRBEL, DA BO VAŠA HRANA ZASIJALA TUDI NA FOTOGRAFIAJH?

040 220 673

fotograf@goranvk.com

Fotografiranje hrane je ravno takšna umetnost kot sama priprava hrane. Zavedam se kako pomembno je hrano pravilno postaviti na krožnik, da bo gledalec doživel tisto kar mu kuhar želi pričarati.


Fotografiranje hrane za različne namene

Fotografije hrane končajo na najrazličnejših mestih! Včasih smo jih najpogosteje videli v fotografskih knjigah, danes pa jih veliko večkrat zasledimo na socialnih omrežjih. Predstavitev restavracije ali njihov meni se prav tako zelo težko predstavljamo brez spremljave fotografij. Enako pa velja tudi za hrano, ki jo prodajate na trgovskih policah.

Čisto za vsak namen imam idejo, ki vam jo bom z veseljem zaupal. Na koncu pa bomo ustvarili fotografije hrane, ki vam bodo v ponos in s katerimi se boste lahko bolje predstavili strankam!

Kaj vse je pomembno pri fotografiranju hrane

“Vsak zna fotografirati krožnik.” Veliko je takšnih, ki s ponosom pokažete svoje krožnike po socialnih omrežjih. Malo pa vas je takšnih, ki razmišljate o osnovnih pravilih fotografiranja hrane, ki krožnike naredijo dosti bolj vabljive. To je le nekaj od pomembnih pravil pri fotografiranju hrane:

  • Svetloba
  • Podlaga na kateri fotografiramo hrano
  • Perspektiva iz katere fotografiramo
  • Kje bo fotografija uporabljena

Podal sem vam nekaj osnov za ustvarjanje fotografij hrane, po katerih se bodo vsem cedile sline. Zavedam pa se, da se vas večina ne bo spustila v fotografiranje! BOM PA JAZ Z VESELJEM ZA VAS USTVARIL POPOLN MENI, OGLAŠEVALSKO FOTOGRAFIJO ALI PA OPREMIL VAŠO KUHARSKO KNJIGO S FOTOGRAFIJAMI!

Tukaj lahko pogledate tudi moje delo kot poročni fotograf.