Portretno fotografiranje

Zakaj bi se odločili za portretno fotografiranje?

Neglede na to ali gre za osebni ali poslovni portret je odgovor vedno enak: želite se predstaviti na določeni točki življenja ali kariere.

Kot fotograf se zavedam, da je prihod na fotografiranje lahko stresen če niste vajeni kamere. Zato se vsa portretna fotografiranja začnejo z druženjem ob najljubši pijači in spoznavanjem vaših želja. Šele, ko določimo kreativno, ali uradno smer, v katero si želimo peljati fotografiranje je čas za pogled v objektiv.

V naravi bi vas poskušal sprostiti do te mere, da bi pozabili na fotoaparat in bi sproščeno sodelovali z menoj. Medtem, ko vas bom v studiu pripravil do tega, da boste sproščeno sodelovali s fotoaparatom in tako sami ustvarili portrete, ki vas bodo iskreno predstavili.

Portret

Portret je orodje, ki nas pokaže v luči, ki jo narišem osami

040220673

fotograf@goranvk.com

Portret za iskren pozdrav

Vprašanje za fotografa je kako dobiti iskrenost od osebe, ki jo prvič srečamo?

Seveda je še bolj pomembno vprašanje, ki se bo verjetno postavilo vam pred portretnim fotografiranjem: kako se bom sprostil/a pred fotografom? Kako naj bom iskren/a?

Naloga fotografa vsekakor ni samo fotografiranje ampak je tudi ali pa predvsem interakcija s portretirancem. Pomembno je, da veste, da ste izbrali pravega fotografa in da bom za vas naredil portrete, ki vas bodo iskreno predstavili in predvsem, ki vam bodo všeč!

Zato bomo skupaj izbrali ozadje, dodatke, pomagam vam lahko tudi pri izbiri oblačil in uredim profesionalen make up. Vse kar si boste želeli, da bomo imeli popolne pogoje, ki bodo v vas vnesli samozavest in zaupanje, ki se bo tudi video na fotografijah.

Pomembnost profesionalnega portreta

Kakovosten profesionalen portret na vaši spletni strani, vizitki, letaku, socialnem omrežju ali kjerkoli že je lahko dejanska razlika med tem ali vas nekdo interpretira kot sposobnega podjetnika/co ali pa gre mimo kot, da ste duh.

Poskrbite, da boste zastopali svoje podjetje, ideje ali stališče tudi z vizualno predstavitvijo. Že oguljena fraza “fotografija pove več kot 1000 besed” ima tukaj še posebno velik pomen. Če vizualno ne boste predstavljali tega v kar sicer verjamete je velika možnost, da vam tudi drugi ne bodo zaupali! Odločite se za portretno fotografiranje, ki bo spremenilo vaš poslovni nastop.

Razlika med osebnim, poslovnim in oglasnim portretnim fotografiranjem

Največja razlika med osebnim, poslovnim in oglasim ali branding portretom je v tem koliko svobode si bomo dali pri ideji portretnega fotografiranja.

Seveda si ne moremo privoščiti enakega fotografiranja za vaše osebne žele in za potrebe vašega podjetja.

Osebni portret

  • sproščen
  • vaša ideja
  • poljubna oblačila
  • poljubna ozadja
  • tudi bolj aktivno poziranje

Poslovni portret

  • potrebe vašega podjetja pred vašimi
  • uradna oblačila, ki so primerna za vašo branžo
  • poziranje pogojeno s ciljem poslovne komunikacije

Oglaševalski ali branding portret

  • nekakšna povezava osebnega in poslovnega portreta
  • sproščen in vabljiv portret, ki bo privabil tudi “hladno občinstvo” na družbenih omrežjih in podobnih platformah

Priprava na portretno fotografiranje

Na portretno fotografiranje v mojem studiu se vam ni potrebno pretirano pripravljati. Vse kar zanesljivo potrebujete je ideja o tem kakšen portret želite.

Vsi pogovori o tem kako se obleči in kaj prinesti s seboj se bodo razvili takoj po rezervaciji termina!

Tudi če bo potreben make up bo moja sodelavka z veseljem poskrbela za vas. Če seveda nimate že v naprej izbrane priljubljene vizažistke.

Vsi, ki imate idejo, da niste fotogenični ali, da ne veste kako bi pozirali in da si na fotografijah niste všeč, morate priti v moj studio in doživeli boste novo izkušnjo fotografiranja!

Za konec pa še kratka galerija portretnih fotografij

Vsi, ki ste si želeli poslovnega portreta pa boste veseli dejstva, da je tudi fotografiranje hrane in fotografiranje izdelkov v mojem kovčku znanja 🙂