Fotografiranje otroških oblačil

Fotografiranje otroških oblačil je ključnega pomena pri načrtovanju uspešne prodaje. Če se zavedamo ali ne so fotografije vse prisotne in oglaševalci z njimi vplivamo na mnenja kupcev.

Pri načrtovanju uspešne marketinške akcije moramo vključiti tako idejo kreativnega pisanja, fotografije izdelkov in seveda odlična zasnove. Odlične fotografije otroških oblačil nam ne bodo koristile čisto nič, če ne bomo poskrbeli, da bo njihova vabljiva podoba podprta tudi z zgodbo znamke.

Enako je v vseh branžah

Enako delamo tudi pri fotografiranju hrane za restavracije ali pri portretnem fotografiranju za to enako restavracijo. Neglede na to ali se gre za restavracijo, bar, trgovino z avtomobili ali otroška oblačila moramo poskrbeti, da je celotna marketinška zgodba povezana in zanimiva!

Fotografiranje otroških oblačil lahko razdelimo na več segmentov. Lahko fotografiramo na belem ozadju za popolno predstavo kupcu v spletni trgovini. Po mojem mnenju pa so še bolj pomembne fotografije, ki izražajo določena čustva. Torej oblačila podpiramo na modelih, v tem primeru otrocih in prikažemo energijo, ki želimo da predstavlja našo znamko. Pri otroških oblačilih bodo v večini primerov veselje, igra, sreča ter otroška razposajenost.

Ne smemo pa pozabiti da v primeru otroških oblačil morajo fotografije navdušiti predvsem starše in otroke. Torej moramo spremljati tudi kaj se staršem zdi najboljša izbira in nekako nagovarjati tudi njihove želje.

Sam se ukvarjam tudi s poročno fotografijo. Ker je za menoj že desetletje v poročni industriji sem se naročil kdo so moje ciljne stranke. Vsekakor v več kot 90 procentih to niso fantje ampak so to dekleta ki že od nekdaj sanjal o svoji poročni obleki in sanjskem dnevu. Zato kot poročni fotograf pri grajenju svoje znamke vedno poskušam nagovarjati dekleta. Na večini sestankov sem ugotovil, da me je našla bodoča nevesta zato sem s časom začel nagovarjati ne veste že v oglaševanju.

Tudi sami se bodo v svojem primeru naučili koga in kako nagovarjati da bo učinek oglaševanja največji. Vsekakor pa je pri otroških oblačilih že vnaprej jasno, zato ne bodo otroci, ker zadnjo odločitev pred nakupom vedno napravijo starši. Vsekakor pa se da tudi otroke nagovoriti in navdušiti nad vašim produktom. Zato poskušajte razmišljati izven ustaljenih smernic in ustvarite nekaj drugačnega. Nekaj kar bo ostalo v spominu tako staršem kot tudi otrokom.

LABI-otroska-oblacila

Unikatna otroška oblačila si zaslužijo tudi unikatne fotografije

Mislim da že naslov tega odstavka pove, da mora vedno oglaševanje biti vsaj tako kvalitetno kot produkt. Nikakor pa se ne splača delati v oglaševanja še preden imate popolno ponudbo in res kakovostne izdelke. Seveda že v fazi priprave oziroma izgradnje imena znamke oglašujte njeno ime ne priporočam pa da v tem času oglašujete določene produkte. Produkte začnite oglaševati šele takrat ko bodo res dodelani in bodo že sami po sebi navdušili kupca.

Sploh unikatna otroška oblačila morajo biti tudi predstavljena na unikaten način. Pa naj bo to s pisanjem, fotografiranjem ali osebami ki jih predstavljate. Poskusite zgraditi edinstveno zgodbo takšne, ki je v vašem okolju še ne poznajo in jo predstavite na še bolj edinstven način. Tako se bodo bodoče stranke spraševale kdo je to in kaj je to novega na trgu. S tem pa se bo začelo graditi ime vaše znamke in s kakovosti vaših produktov tudi zaupanje v njo.

Produktno fotografiranje na belem ozadju za spletno trgovino

Pri predstavitvenem fotografiranju izdelkov v spletni trgovini pa kreativa ni tako pomembna. V tem primeru je dosti bolj pomembno, da se posvetite dejanski in iskreni predstavitvi produkta.

Če prodajate otroško kapo si želite, da bo kupec lahko pri produktu v spletni trgovini natančno videl njeno obliko barvo in vse lastnosti zaradi katerih je vaša otroška kapa vredna nakupa.

Prav tako ne pozabite, da je dobro produkte fotografirati v enakem stilu. Želite si, da bo lahko kupec brez težav primerjal več produktov v vaši spletni trgovini. To pa boste ustvarili z konsistentni mi fotografijami in opisi produktov.

Seveda si želite tudi prodajati ampak v tem primeru je to bolje delati bolj subtilno.

Katera koliko otroška oblačila pa že fotografirate poskušajte vsaj v enem procentu biti unikatni. Ljudje si zapomnimo predvsem drugačne, posebne, zanimive predstavitve. Zato se ne bojte biti drugačni če že predstavljate unikatna otroška oblačila bodite tudi vi unikatni.

Za vas pišem fotograf Goran VK.