Zakaj me je poročna fotografija tako navdušila?

Poročni fotograf ima zanimivo in unikatno poslanstvo. Na najbolj srečen dan z življenju dveh zaljubljencev sem odgovoren za ustvarjanje njunih spominov. To je nepredstavljivo odgovorno delo, ki je meni iz poroke v poroko bolj priraslo k srcu.

Po osmih letih poročne fotografije in vsega kar mi je ta prinesla lahko ponosno rečem, da sem poročni fotograf in da bom to tudi ostal. Za razliko od večine poročnih fotografov se moja zgodba ni začela tako, da me je nekdo od poznanih prosil, da malo pofotografiram njuno poroko. Niti ni bilo tako, da sem se šele kasneje zavedel, da mi je pa poročna fotografija mogoče všeč in, da bi to rad počel večkrat. Jaz sem se s porokami začel ukvarjati, ker je to bila moja želja še preden sem sploh naredil prvo poročno fotografijo.

Od svojih začetkov do danes pa sem se spremenil. Spremenile se niso le poročne fotografije, ki pridejo izpod mojih rok ampak predvsem moj pristop. To, da sem suveren ne pomeni, da sem padel v rutino ponavljajočega se poklica ampak, da je sedaj moj pristop dosti bolj intimen in prilagojen vsakemu poročnemu paru posebej.

Poroke, ki jih fotografiram danes sem jih želel fotografirati že pred osmimi leti. Pa sem vesel, da jih nisem, ker takrat paru nebi znal ponuditi tega, kar jim ponujam danes. To, da mi tehnično znanje ne predstavlja nobene ovire je zame le vstopnica v svet povezave s parom in poziranja, ki to v resnici ni. To, da poročni fotografi na vsaki poroki ustvarjamo le spontane fotografije je nemogoče. Pri meni pa je res, da si želim čim več ustvarjati v sproščenem vzdušju. Ravno takrat ko sem sproščen jaz in s svojo energijo tudi poročni par pripravim do tega, da se sprostita in ne razmišljata o svojih pozah se zame začne spontano poročno fotografiranje.

Poročna fotografija bo ostala moja strast še dolga leta, ker se še vedno veselim začetka vsake sezone in ker za vsako novo sezono pripravim nov pristop, ki me oddalji od repeticije, rutine in vseh ostalih stvari, ki ubijajo kreativno delo.

V kategoriji nasveti in izkušnje boste našli še več zapisov iz moje karierne poti. Prav tako pa lahko na strani najdete tudi zadnje fotografije hrane, portrete in produktne fotografije, ki sem jih ustvaril.