Ustvarjanje uspešni turističnih zgodb s pomočjo fotografije in videa

Velik del mojega dela predstavljajo tudi projekti, ki sem jih delal z razne turistične organizacije in subjekte. Večinoma sem ustvarjal za muzeje, turistične ponudnike in turistične kmetije na področju Šaleške doline. Veliko del iz tega časa lahko vidite tudi v mojem portfelju komercialne fotografije. Na moji strani boste prav tako našli video projekte, ki so v zadnjih letih dostikrat še bolj popularni kot fotografski.

Pri ustvarjanju fotografij za potrebe oglaševanja turistične dejavnosti je potrebno biti ažuren. Potrebno je spremljati kaj je v aktualnem času tisto kar nas najbolj impresionira in kaj je tisto kar bo privabilo največ gostov. Jaz imam z vsakim fotografiranjem dva cilja. Prvi je, da naredim najboljše in najbolj privlačne fotografije kot je to možno. Drugi pa je, da so te fotografije kar se da uporabne za moje naročnike. Velika razlika je ali ustvarjamo za oglaševanje na spletu ali v tiskanih medijih. Prav tako je občutna razlika ali bodo fotografije natisnjene v reviji in bo to daljša serija in ali bodo na velikih oglasnih panojih ob cestah.

Ravno zato je pomembna kvalitetna in konkretna komunikacija z naročnikom preden se fotografiranje sploh začne. Vsega napisanega sem se naučil tudi pri poročni fotografiji, ko pač ne morem vedno imeti vsega pod kontrolo. Pa še vseeno mi komunikacija in prijazen pristop vedno pomagata. Na eni od zadnjih porok na Treh lučkah sem si želel fotografiranja ob sončnem zahodu ampak je seveda takrat kuhinja načrtovala večerjo. Ker pa sem sam pravočasno začel z organizacijo smo se uspeli dogovoriti, da sta nevesta in ženin imela dosti časa med dvema hodoma, da smo na njihovi terasi z bazenom naredili izjemne poročne fotografije. S tem vložkom poročne fotografije sem žele povedati, da neglede na to kako zahtevna je situacija jo je najlažje rešiti s komunikacijo. Zato nikakor ne pozabite na to, da se je stvari potrebno pravočasno dogovoriti!

V kategoriji nasveti in izkušnje boste našli še več zapisov iz moje karierne poti. Prav tako pa lahko na strani najdete tudi zadnje fotografije hrane, portrete in produktne fotografije, ki sem jih ustvaril.