Slovenija ima neverjetne poročne lokacije

Vsekakor se moramo vsi Slovenci zavedati, da ima Slovenija neverjetno lepo in unikatno naravo. Vsaka regija ponuja posebno in drugačno veduto in svoje posebnosti. Od kamnitega Krasa, ki vsakega obiskovalca očara s svojo naravo in kamnitimi hišami. Pa do Gorenjske, ki s pogledom na Julijske Alpe očara na vsakem svojem koraku. Savinjska, ki ima svoje doline posejane z zelenim zlatom preseneča na vsakem svojem koraku. Prav tako pa tudi odmaknjeni Koroška in Prekmurje.

Ni pa le narava tista, ki nam ponuja unikatnost in butičnost, ki jo Slovenija premore. To so predvsem ljudje, ki si upajo in ki stopijo in okvirjev znanega zato, da obiskovalcem pričarajo nepozabno izkušnjo. Tudi poročne lokacije sledijo trendu butičnega, unikatnega in izjemnega. Sam sem kot poročni fotograf bil že na vsaj 200 poročnih lokacijah po Sloveniji. Vsekakor ne velja za vse, da so posebne in nepozabne. Je pa vedno večji procent takšnih poročnih lokacij, ki ti ostanejo v spominu za vedno! V današnjem zapisu vam bom zaupal katere poročne lokacije so meni po skoraj desetletju fotografiranja porok ostale najbolj v spominu.

Veliko poročnih lokacij je uporabnih tudi za družinsko fotografiranje

S tem, ko sem se resno lotil poročne fotografije sem kar avtomatsko postal tudi družinski fotograf. Dosti parov, ki so se poročili me je nedolgo po poroki že angažiralo kot njihovega družinskega fotografa. Kot družinski fotograf rad predlagam tudi lokacijo za fotografiranje, kjer je možno fotografirati portrete kot tudi razigrano družino. Ravno poročne lokacije, predvsem tiste na prostem pa so lahko odlične tudi za ostala fotografiranja.

Tako sem družinam, parom, nosečnicam itd… predlagal lokacije, ki sem jih spoznal preko svojih poročnih parov. Za družine, ki si želijo urbanega fotografiranja med ulicami katerega od Slovenskih mest, ampak so malce bolj sramežljivi, vedno predlagam Piran. Piran ima toliko očarljivih majhnih uličic, da tudi poleti nikoli niso vse polne. Tako brez težav najdemo popolne kotičke za sproščeno družinsko fotografiranje.

Tudi za ljubitelje narave imam kakšno lokacijo, ki je res nepozabna. Recimo Velika Planina je lahko dostopna in je vsekakor nepozabna. Prav tako je Mangartsko sedlo v tej kategoriji. Poleti je vsekakor lahko dostopno, ker se lahko pripeljemo z avtomobilom.

Sedaj pa še na poročne lokacije, ki so meni ostale v spominu kot najbolj posebne.

TOP 3 poročne lokacije po izbiri poročnega fotografa

Sam sem navdušen nad poročnimi lokacijami, ki imajo celovito ponudbo. Torej lepo infrastrukturo na nepozabni lokaciji. Zaposlene, ki točno vedo kaj delajo in ambient, ki si ga je lastnik zamislil le še izboljšajo s svojim odnosom. Poročna lokacija mora v neposredni bližini nuditi tudi zadovoljivo število prenočišč. Tako lahko svati brez skrbi uživajo in se sprostijo po poročni večerji. Kulinarika seveda ne sme nič zaostajati za celotnim ambientom. Sam sem navdušen nad kakovostno in inovativno kuhinjo poleg tega pa uživam v fotografiranju hrane. Ravno zato sem naravnost hvaležen kuharjem, ki posvetijo dosti pozornosti tudi aranžiranju hrane. Zadnje ampak nikakor najmanj pomembno pa je, da poročna lokacija ponuja okolici v kateri lahko ustvari fotografije nad katerimi bosta nevesta in ženin navdušena!

Vse zgoraj našteto ponuja veliko lokacij v Sloveniji meni pa so najbolj v spominu ostale te tri!

Vila Široko

Vilo Široko bosta našli sredi gozda v neposredni bližini Šoštanja. Ta stara in prežeta s tradicijo vila je res popolna lokacija za poroko. Vse od zidov poraščenih z bršljanom do notranjega dvorišča, prelepih gozdov in notranjosti vile je popolno. Sam sem tukaj fotografiral poroko, ki mi bo za vedno ostala v spominu. Te fotografije so z veseljem sprejeli tudi poročni mediji v Sloveniji in tako predstavili to res čudovito poročno lokacijo.

Tri Lučke

Restavracijo oziroma posestvo Tri Lučke boste našli nad Krškim. Če začnem kar pri detajlih, ki vam bodo vsekakor ostali v spominu. Dve steni restavracije sta popolnoma stekleni in tako lahko kar iz restavracije uživate v čudovitih razgledih. Drugi detajl so ravno razgledi, ki so iz terase treh Luč neverjetni. Tretji detajl pa je meni kot fotografu verjetno še bolj všeč kot ostalim obiskovalcem. To pa je njihov neskončni bazen, ki ima tudi poličko po kateri se lahko nevesta in ženin sprehodita in na fotografiji izgleda kot, da sta samo onadva, bazen ter neskončni pogledi v neznano.

Dvorec Štatenberg

Dvorec Štatenberg boste našli v Makolah. Ta dvorec pa je mene očaral zaradi vseh detajlov in tradicije, ki so jo uspeli ohraniti skozi vsa leta obstoja. Za fotografiranje lahko na dvorcu izbiramo ogromno kotičkov. Poleg tega pa je tudi okolica dvorca zelena in primerna za fotografiranje. Za poročno zabavo imate pri njih na voljo šotor ob dvorcu ali pa kar dvorišče kjer vam poroko organizirajo pod milim nebom.

Poročne lokacije, ki še posebno zasijejo pozimi

Pozimi so vsekakor privlačne tiste lokacije na katerih bo skoraj zagotovljen sneg. Zato se večina parov, ki se odločijo za zimsko poroko odloča za poroko na malce višji nadmorski višini. Zimska poroka vsekakor predstavlja nekaj omejitev in posebnosti, ki so pa ob dobri pripravi lahko prav vse prednosti! Poročne oblačila bodo pač prilagojena vremenskim razmeram, kar je pa vsekakor lahko velika prednost pri unikatnosti vaše poroke. Tudi otroci lahko imajo prav posebne oprave. Prav vse od obutve do otroških kap je lahko v stilu vaše sanjske poroke. Moje TOP 3 zimske poročne lokacije so: Velika Planina, okolica jezera Jasna in Vogel.

Velika Planina

Velika planina je sama po sebi nekaj izjemnega. Na njej je vsak letni čas poseben in lep. Pozimi pa je sploh privlačna za organiziranje poroke, ker lahko pridete do samega vrha z gondolo. Prednost pa je tudi to, da so prenočišča dokaj blizu skupaj in tako lahko vsi svati mirno uživajo na zabavi.

Jezero Jasna

V okolici jezera Jasna je veliko popolnih lokacij, kjer se lahko tudi pozimi poročite na odprtem. Za večerjo in zabavo pa se lahko prestavite v vilo Triglav, ki je neposredno ob jezeru. Če pa želite le opazovati sneg in zimske razmere iz ogrevanega prostora pa si lahko organizirate celotno poroko v vili.

Vogel

Prednost Volga je podobna kot na Veliki Planini. Ne glede na to, da je na visoki nadmorski višini se lahko do vrha pripeljete z gondolo in tako dodate malce drugačen, ne ravno klasičen, dogodek k vaši poroki. Na Voglu pa res imate zagotovilo, da boste pozimi imeli poroko v snegu in popolnoma zimskih razmerah!

Na blogu boste našli tudi ostale moje nasvete in izkušnje, ki vam bodo lahko pomagali pri fotografiranju ali pri pripravi na fotografiranje. Fotografiranje izdelkov je zame velik del fotografskega ustvarjanja predvsem pozimi. Moje zadnje projekte lahko vidite na povezavi.