Postavitev spletne strani za fotografa. Najpomembnejši koraki še preden začnem sestavljati spletno stran

Za postavitev spletne strani za fotografa je treba opraviti naslednje korake:

 1. Določite namen spletne strani: Preden začnete sestavljati spletno stran, je pomembno, da določite, kaj želite s spletno stranjo doseči. Ali je namen spletne strani prodajati fotografije, predstaviti svoje delo ali komunicirati s strankami?
 2. Izberite spletnega gostitelja in domeno: Ko ste določili namen spletne strani, je naslednji korak izbira spletnega gostitelja in domene. Obstaja veliko spletnih gostiteljev, ki ponujajo različne pakete gostovanja, zato se prepričajte, da izberete tistega, ki ustreza vašim potrebam.
 3. Izberite platformo za izdelavo spletne strani: Ko ste izbrali spletni gostitelj in domeno, je čas, da izberete platformo za izdelavo spletne strani. Obstaja veliko platform za izdelavo spletnih strani, kot so WordPress, Wix in Squarespace, ki vam omogočajo enostavno izdelavo spletne strani.
 4. Izberite temo: Ko ste izbrali platformo, je čas, da izberete temo za spletno stran. Teme določajo videz in vtičnike, ki so na voljo za vašo spletno stran. Obstaja veliko brezplačnih in plačljivih tem, zato se prepričajte, da izberete tisto, ki najbolje ustreza vašemu poslu in potrebam.
 5. Ustvarite vsebino: Ko imate temo in platformo za spletno stran, je čas, da ustvarite vsebino za spletno stran. To lahko vključuje fotografije, opise vaših storitev, cene in kontaktne informacije.

Še preden nadaljujem pa še moja kratka predstavitev. Sem Goran Vadlja Kamenjašević in se fotograf in ustvarjalec spletne vsebine in strokovnjak za SEO optimizacijo. Med mojimi projekti so tudi spletne strani, ki rangirajo na prvem mestu v iskalnikih. Med drugimi sta to tudi stran, ki promovira poročno fotografijo (Goran VK wedding) in spletna trgovina, ki prodaja otroška oblačila (LABI). Sedaj pa lahko nadaljujemo z nasveti iz mojega vsakodnevnega dela.

porocna-fotografija

Odločam se med postavitvijo fotografske spletne strani, ki bo prodajala fotografije in takšne, ki bo samo predstavljala moje fotografsko delo in ponujala storitve fotografiranja. Kakšne so glavne razlike med obema vrstama spletnih strani?

Glavne razlike med spletnimi stranmi, ki prodajajo fotografije in tistimi, ki samo predstavljajo fotografsko delo in ponujajo storitve fotografiranja, so naslednje:

 1. Vsebina: Spletna stran, ki prodaja fotografije, bo vsebovala galerijo fotografij, ki so na voljo za nakup, medtem ko bo spletna stran, ki samo predstavlja fotografsko delo in ponuja storitve fotografiranja, vsebovala galerijo fotografij, ki predstavljajo fotografsko delo, opise storitev in cenike.
 2. Funkcionalnost: Spletna stran, ki prodaja fotografije, bo imela vgrajeno trgovino in sistem za plačila, medtem ko bo spletna stran, ki samo predstavlja fotografsko delo in ponuja storitve fotografiranja, imela obrazec za kontakt in morda koledar za rezervacije terminov.
 3. Ciljna publika: Spletna stran, ki prodaja fotografije, bo namenjena ljudem, ki želijo kupiti fotografije, medtem ko bo spletna stran, ki samo predstavlja fotografsko delo in ponuja storitve fotografiranja, namenjena ljudem, ki želijo najeti fotografa za svoje potrebe.
 4. Marketing: Spletna stran, ki prodaja fotografije, bo morda potrebovala večjo pozornost pri marketingu, da bi pritegnila kupce, medtem ko bo spletna stran, ki samo predstavlja fotografsko delo in ponuja storitve fotografiranja, morda potrebovala manj truda za marketing, saj bo ciljna publika verjetno že zainteresirana za najem fotografa.

Kateri spletni gostitelji v Sloveniji so najbolj primerni za postavite spletne strani za fotografa in zakaj?

Nekateri spletni gostitelji v Sloveniji, ki so primerni za postavitev spletne strani za fotografa, so naslednji:

 1. Hostinger: Hostinger ponuja hitro in zanesljivo gostovanje z dobrim razmerjem med ceno in kvaliteto. Njihovi paketi gostovanja vključujejo tudi orodja za izdelavo spletnih strani, kot je WordPress.
 2. Spletnik: Spletnik ponuja hitro in zanesljivo gostovanje z visoko stopnjo varnosti. Njihovi paketi gostovanja vključujejo tudi orodja za izdelavo spletnih strani, kot je WordPress.
 3. Arnes: Arnes ponuja zanesljivo gostovanje z visoko stopnjo varnosti in dobro podporo za stranke. Njihovi paketi gostovanja vključujejo tudi orodja za izdelavo spletnih strani, kot je WordPress.

Izbira spletnega gostitelja je odvisna od vaših potreb in zahtev. Pred izbiro spletnega gostitelja se prepričajte, da preučite različne ponudbe in primerjate cene, hitrost in zmogljivost, varnost in podporo za stranke.

Kja je razlika med wordpressom in ostalimi spletnimi platformami za postavitev spletne strani za fotografa?

WordPress je ena najbolj priljubljenih spletnih platform za postavitev spletne strani, vključno z spletnimi stranmi za fotografe. Tukaj so nekatere glavne razlike med WordPressom in ostalimi spletnimi platformami:

 1. Prilagodljivost: WordPress je zelo prilagodljiva spletna platforma, ki vam omogoča, da spremenite videz in funkcionalnost spletne strani z uporabo tem in vtičnikov.
 2. Velika skupnost razvijalcev: WordPress ima veliko skupnost razvijalcev, ki redno razvijajo nove teme in vtičnike, ki lahko izboljšajo vašo spletno stran.
 3. Enostavna uporaba: WordPress je enostaven za uporabo, tudi za tiste, ki nimajo veliko izkušenj s spletnimi stranmi. Ima intuitivno uporabniško vmesnik in veliko dokumentacije in vodičev za pomoč pri uporabi.
 4. SEO-prijazen: WordPress je SEO-prijazen, kar pomeni, da je optimiziran za spletne iskalnike, kar vam lahko pomaga, da se vaša spletna stran bolje uvrsti v rezultatih iskanja.

Drugi spletni platformi za izdelavo spletnih strani, kot so Wix in Squarespace, so tudi enostavne za uporabo in vam omogočajo, da hitro in enostavno izdelate spletno stran. Vendar morda ne ponujajo enake stopnje prilagodljivosti in izbire tem in vtičnikov, kot jih ponuja WordPress.

Ali lahko v spletno stran za fotografa vključim tudi blog v katerem bom pisal o poročnih lokacijah ali fotografskih nasvetih?

Da, lahko v spletno stran za fotografa vključite blog, v katerem boste pisali o poročnih lokacijah ali fotografskih nasvetih. Blog lahko služi kot odličen način za povečanje obiska spletne strani in izboljšanje SEO-ja (spletnega iskalnika).

Če želite v spletno stran vključiti blog, lahko uporabite platformo za izdelavo spletnih strani, kot je WordPress, ki ima vgrajen blog. Ko vključite blog v spletno stran, se prepričajte, da redno objavljate nove objave in da so objave zanimive in uporabne za vašo ciljno publiko.

Če želite izboljšati SEO vašega bloga, se prepričajte, da uporabljate ključne besede v naslovih in vsebini objav ter da povezave v objavah vodijo do drugih koristnih virov. S tem boste pomagali spletnim iskalnikom, da bolje razumejo vsebino vašega bloga in ga uvrstijo višje v rezultatih iskanja.

Katere ključne besede bi bile najbolj zanimive pri pisanju fotografskega bloga?

Pri pisanju fotografskega bloga je pomembno, da uporabljate ključne besede, ki bodo zanimive za vašo ciljno publiko in pomagale spletnim iskalnikom, da razumejo vsebino vašega bloga.

Nekatere ključne besede, ki bi lahko bile zanimive pri pisanju fotografskega bloga, so:

 • Fotografija
 • Fotografiranje
 • Fotografski nasveti
 • Kako fotografirati
 • Fotografski triki
 • Kako izboljšati fotografije
 • Fotografske tehnike
 • Fotografski oprema
 • Fotografske tehnologije
 • Fotografski trendi

Uporaba ključnih besed v naslovih in vsebini objav vam bo pomagala, da se vaš blog bolje uvrsti v rezultatih iskanja in da ga najdejo ljudje, ki iščejo informacije o temah, povezanih s fotografijo. Vendar pa se prepričajte, da ključne besede uporabljate naravno in da jih ne vstavljate preveč pogosto, da ne bi škodili SEO-ju vašega bloga.

S porastom spletnih trgovin je tudi vedno več fotografiranja izdelkov. Kakšne nasvete napisati v blog o fotografiranju otroškega traka za ušesa?

Če želite v svojem blogu napisati nasvete o fotografiranju otroškega traka za ušesa, lahko upoštevate naslednja priporočila:

 1. Izberite pravo opremo: Pri fotografiranju otroškega traka za ušesa boste morda potrebovali objektiv za makrofotografiranje, da boste lahko ujeli vsako podrobnost traka. Poleg tega boste morda potrebovali bliskavico, da boste osvetlili manjkajoče površine in odstranili senco.
 2. Postavite trak v primeren okvir: Preden začnete fotografirati, si vzemite nekaj časa, da postavite trak v primeren okvir. To lahko storite tako, da ga raztegnete na ravno površino ali pa ga privežete na nekaj, da se bolje pokaže.
 3. Uporabite dobro osvetlitev: Osvetlitev igra pomembno vlogo pri fotografiranju otroškega traka za ušesa. Poskušajte fotografirati v naravnem svetlobnem viru ali pa uporabite bliskavico, da odstranite senco in osvetlite trak.
 4. Poskrbite za dobro kompozicijo: Ko fotografirate otroški trak za ušesa, se prepričajte, da imate dobro kompozicijo. To lahko storite tako, da trak postavite v sredino fotografije ali pa ga postavite na stran in uporabite prostor okoli njega za poudarjanje lepote traka.
 5. Uporabite Photoshop za popravljanje: Če želite izboljšati fotografije otroškega traka za ušesa, lahko uporabite programsko opremo za urejanje slik, kot je Photoshop, da odstranite morebitne napake in izboljšate fotografijo
otroski-trak-labi