Nasveti za nosečniško fotografiranje

Kar začnimo z nekaj nasveti za nosečniško fotografiranje če se želite sami fotografirati:

 1. Poskrbite za dobro osvetlitev: Narava je najboljši vir svetlobe, zato se poskusite fotografirati na prostem ali ob oknu. Če se fotografirate v notranjem prostoru, uporabite dodatno svetlobo.
 2. Izberite pravo obleko: Oblecite se v nekaj udobnega in lepega, kar vam bo ustrezalo. Ne pozabite, da lahko podobo spremenite tudi s pomočjo dodatkov, kot so ogrlice, uhani, pasovi ali šali.
 3. Izberite pravo pozo: Nosečnost je lep čas, zato se poskusite fotografirati tako, da boste videti naravno in sproščeno. Lahko se fotografirate sami ali skupaj s partnerjem ali otroki.
 4. Uporabite različne kote fotografiranja: Poskusite se fotografirati iz različnih zornih kotov, da boste dobili različne učinke. Lahko se fotografirate tudi iz višjega ali nižjega zornega kota, da boste dosegli bolj dramatičen učinek.
 5. Ne pozabite na nasmeh: Nasmeh je najlepše del za fotografije. Poskusite se nasmejati in uživati v trenutku, ko se fotografirate.

Upam, da so ti nasveti koristni in da bo nosečniško fotografiranje zabavno in nepozabno doživetje. Pomembno je, da dosežete to kar si vi želite od nosečniških fotografij. Lahko so to brezčasni spomini ali pa samo ena fotografija s katero boste sporočili družini, da prihaja nov član družine.

nosecnisko-fotografiranje

Vemo, da so oblačila pomembna pri ustvarjanju nepozabnih fotografij. Kakšna oblačila izbrati za nosečniško fotografiranje?

Nosečniško fotografiranje je odlična priložnost, da se oblečete v nekaj posebnega in lepega. Obstaja veliko možnosti, kar se tiče izbire oblačil za nosečnice. Nekaj idej:

 1. Maxi obleka: Maxi obleka je udobna in elegantna izbira, ki bo odlično pokazala vaš nosečniški trebušček. Izberite obleko z zanimivim vzorcem ali barvo, da bo fotografija še bolj atraktivna.
 1. Čipka: Čipka je romantična in seksi izbira za nosečniško fotografiranje. Lahko izberete čipkasto obleko ali pa se odločite za čipkasti nedrček ali hlače.
 2. Bela obleka: Bela obleka je klasična izbira za nosečniško fotografiranje. Izberite obleko z zanimivim krojem ali dekorativnimi elementi, da bo fotografija še bolj nepozabna.
 3. Kostim: Če želite nekaj bolj zabavnega in neformalnega, lahko izberete kostim. Kombinirajte hlače in jopico v enaki barvi ali pa se odločite za kontrastne barve.
 4. Naravni materiali: Naravni materiali, kot so bombaž, volna ali svila, so odlična izbira za nosečniško fotografiranje. So udobni in prinašajo toplino in udobje na fotografiji.

Upam, da vam bo katera od teh idej pomagala pri izbiri oblačil za nosečniško fotografiranje. Pazite le, da se počutite udobno in sproščeno v obleki, ki ste jo izbrali.

Kaj pa če bi raje najeli profesionalca za nosečniško fotografiranje, kako veste, da boste izbrali najboljšega?

Če se odločite za najem profesionalca za nosečniško fotografiranje, je pomembno, da izberete fotografa, ki bo ustrezal vašim željam in potrebam. Tu je nekaj nasvetov, kako izbrati najboljšega:

 1. Preberite predstavitev in preverite portfelj: Preberite predstavitev fotografov, o katerih razmišljate in si oglejte njihove portfelje. To vam bo pomagalo dobiti idejo o njihovem stilu in kakovosti fotografij.
 2. Razmislite o svojih željah: Preden začnete iskati fotografa, si zastavite vprašanja o tem, kakšen stil fotografij želite in kakšno vrsto fotografij bi želeli imeti. To vam bo pomagalo izbrati fotografa, ki bo ustrezal vašim željam.
 3. Kontaktirajte več fotografov: Ne oklevajte in kontaktirate več fotografov ter jih vprašajte o njihovem ceniku in stilu fotografiranja. To vam bo pomagalo dobiti idejo o cenah in različnih možnostih.
 4. Seznanite se s pogoji: Preden se odločite za določenega fotografa, se seznanite z njegovimi pogoji. Preberite, kaj je vključeno v ceno in kaj ni, in se prepričajte, da ste seznanjeni s pravili.

Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali pri izbiri pravega fotografa za nosečniško fotografiranje. Najpomembneje je, da se počutite udobno in zaupate fotografu, s katerim boste delali.

Ali je pametno na nosečniško fotografiranje zraven pripeljati tudi ostale otroke oziroma celo družino?

To je odvisno od vaših želja in preferenc. Če si želite fotografije sami ali skupaj s partnerjem, potem morda ne boste želeli, da so otroci zraven. Če pa želite, da so otroci ali družina del fotografij, potem jih vsekakor povabite.

Preden se odločite, da boste otroke ali družino vključili v fotografiranje, je pomembno, da se prepričate, da se bodo počutili udobno in da se bodo sprostili pred fotografom. Če otroci ali družina ne želijo biti del fotografiranja, jim ne silite k temu, saj se bodo to poznalo na fotografijah.

Če se odločite, da boste otroke vključili v fotografiranje, je pomembno, da jim predhodno pojasnite, kaj in kako bo potekalo. Prav tako je pomembno, da imate nekaj sladkarij in igrač za otroke, da se bodo počutili sproščeno in zabavno.

Upam, da vam bo ta odgovor pomagal pri odločitvi, ali boste otroke vključili v nosečniško fotografiranje. Najpomembneje je, da se počutite udobno in da izberete tisto, kar bo za vas najboljše.

Če se odločite, da boste na nosečniškem fotografiranju vsi skupaj vam vsekakor predlagam, da ne pozabite na ujemajoč stil oblačenja. Otroci lahko imajo recimo ujemajoče otroške puloverje…

labi-otroska-oblacila

Ujemajoč stil oblačenja lahko poudari družinsko vez in doda lepši dotik fotografijam. Če se odločite, da boste na nosečniškem fotografiranju vsi skupaj, lahko otroci nosijo ujemajoče otroške puloverje ali pa se odločite za enako barvo ali vzorec za vse.

Če želite, da je stil oblačenja bolj sproščen in neformalen, lahko otroci in družina nosijo različne kose oblačil v enaki barvi ali vzorcu. Prav tako lahko uporabite dodatke, kot so šali, kape ali trakove, da ustvarite ujemajoč stil. Ena možnost so tudi znamke kot je LABI, ki šivajo unikatna otroška oblačila. Tako lahko naročite otroška oblačila, ki bodo v popolnosti pasa v temo nosečniškega fotografiranja.

Najpomembneje je, da se počutite udobno in sproščeno v oblačilih, ki jih izberete. Ne pozabite, da fotografiranje nosečniškega trebuščka ni vse o oblačilih, ampak tudi o vaši osebnosti in čustvih, ki jih boste izrazili na fotografijah.

Lokacijo za nosečniško fotografiranje lahko najdete na najrazličnejše načine. Kako jo je najlažje izbrati?

Lokacija je pomemben dejavnik pri nosečniškem fotografiranju, saj lahko doda svojevrsten učinek in osebnost fotografijam. Tu je nekaj nasvetov, kako izbrati pravo lokacijo:

 1. Razmislite o vašem stilu: Preden začnete iskati lokacijo, si zastavite vprašanja o tem, kakšen stil fotografij želite in kaj bi želeli izraziti z njimi. To vam bo pomagalo izbrati lokacijo, ki bo ustrezala vašim željam.
 2. Iščite navdih: Oglejte si portfelje različnih fotografov in si oglejte njihove lokacije. To vam bo pomagalo dobiti ideje o različnih lokacijah in vam ponuditi navdih.
 3. Navdih lahko dobite tudi pri poročnih fotografih: v portfelju poročnega fotografa lahko najdete tudi poročne lokacije za poroko na prostem. Te lokacije so ponavadi izredno privlačne in kot nalašč za fotografiranje!
 4. Razmislite o svojih interesih: Ali imate kakšen poseben interes ali hobij, ki bi ga radi vključili v fotografiranje? Če imate radi naravo, lahko poskusite najti lokacijo v naravi, če pa imate radi mestni utrip, lahko poskusite najti lokacijo v mestu.
 5. Ne pozabite na praktične zadeve: Preden se odločite za določeno lokacijo, se prepričajte, da je dostopna in varna, da bo fotografiranje potekalo gladko. Prav tako se prepričajte, da ima dovolj prostora za fotografiranje in da je dovoljena uporaba te lokacije za fotografiranje.

Upam, da vam bo ta odgovor pomagal pri izbiri prave lokacije za nosečniško fotografiranje. Najpomembneje je, da izberete lokacijo, ki vam je všeč in ki ustreza vašim željam in potrebam.

porocna-lokacija