Družinsko fotografiranje in nasveti za najboljšo pripravo, ki bo poskrbela za nepozabne fotografije

druzinsko-fotografiranje

Družinsko fotografiranje je lepa priložnost za zajemanje trenutkov, ki jih lahko ohranimo za vedno. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo, da bo vaše družinsko fotografiranje uspešno:

 1. Izberite dobrega fotografa – izberite fotografa, ki se ukvarja s fotografiranjem družin in ima dobre ocene od prejšnjih strank.
 2. Pripravite se – pred fotografiranjem poskrbite, da so vsi člani družine urejeni in da imate s seboj vse, kar potrebujete.
 3. Izberite primerno lokacijo – izberite lokacijo, ki je lepa in ustreza vašemu stilu, ali pa se odločite za fotografiranje doma, da bo bolj sproščeno.
 4. Sprostite se in se zabavajte – fotografiranje naj bo zabavno in sproščeno, tako da se lahko vsi člani družine počutijo udobno in sproščeno.
 5. Ne pozabite na smeh – poskušajte se sprostiti in se nasmejati, tako da boste dobili naravne in iskrene posnetke.

Upam, da vam bo to pomagalo pri vašem družinskem fotografiranju.

Ali je lahko najin poročni fotograf primeren tudi za družinsko fotografiranje?

Lahko! Če ste zadovoljni s svojim poročnim fotografom in se počutite udobno v njegovi družbi, potem bi lahko bil primeren tudi za vaše družinsko fotografiranje. Če pa vaš poročni fotograf ne fotografira družin vi pa vseeno želite družinsko fotografiranje z enakim stilom kot vaše poročno fotografiranje, se prepričajte, da ima fotograf dovolj izkušenj in znanja za fotografiranje družin.

Če še niste popolnoma prepričani, lahko preprosto vprašate svojega poročnega fotografa, če bi bil primeren za družinsko fotografiranje. Ali pa se pozanimate po drugih fotografih, ki se ukvarjajo s tem. Najpomembneje je, da izberete fotografa, ki vas bo znal poslušati in ki bo zajel trenutke, ki so za vas pomembni. Bi pa sam rekel, da sta poročna fotografija in fotografiranje družin tako podobna, da bo vsak poročni fotograf brez težav izpeljal tudi družinsko fotografiranje.

porocna-fotografija

Kako naj oblečeva otroke za družinsko fotografiranje?

Pri obleki za družinsko fotografiranje je pomembno, da se držite nekaterih splošnih pravil, da bo vaša slika izgledala lepo in profesionalno.

 1. Izberite enotne barve – izberite enotne barve, da bodo vaše fotografije izgledale urejeno in usklajeno.
 2. Izogibajte se preveč načičkanim oblačilom – preveč načičkana oblačila lahko odvračajo pozornost od obrazov na sliki.
 3. Otroški kompleti so lahko prava izbira – če ne veste kaj točno izbrati lahko v vsaki trgovini z otroškimi oblačili najdete otroške komplete oblačil.
 4. Ne pozabite na primerno obutev – poskrbite, da bodo otroci dobro oblečeni od glave do pet, tudi če bo to pomenilo, da se odločite za bolj udobno obutev.
 5. Dajte otrokom nekaj izbire – pustite otrokom, da sami izberejo nekaj oblačil, tako da se bodo počutili bolj udobno in sproščeno.
 6. Ne pozabite na vremenske razmere – upoštevajte vremenske razmere in oblecite otroke v oblačila, primerna za vreme.

Upam, da vam bo to pomagalo pri izbiri oblačil za družinsko fotografiranje. Najpomembneje je, da se otroci počutijo udobno in da so oblačila primerna za vreme.

Tudi znamka kot je LABI, kjer šivajo unikatna otroška oblačila je lahko prava izbira pri nakupu otroških oblačila za družinsko fotografiranje.

Ja, to je res. Podjetja, kot je LABI unikatna otroška oblačila, lahko ponujajo edinstvene in stilske možnosti za otroška oblačila, ki jih lahko uporabite za družinsko fotografiranje. Pri izbiri otroških oblačil je pomembno, da se odločite za tiste, ki so udobna in primerna za otroka, hkrati pa izgledajo lepo in stilsko. Če želite, da so vaše fotografije resnično edinstvene, lahko razmislite o nakupu otroških oblačil iz podjetij, kot je LABI, ki ponujajo edinstvene in unikatne možnosti.

Kateri letni čas je najbolj primeren za družinsko fotografiranje?

Vsak letni čas lahko ponudi lepe možnosti za družinsko fotografiranje. Veliko je odvisno od vaših osebnih okusov in kaj si želite, da bo vaša družinska fotografija izgledala. Tukaj je nekaj možnosti:

 1. Pomlad – pomlad je lep čas za družinsko fotografiranje, saj lahko uživate v cvetočih cvetlicah in svežem zraku.
 2. Poletje – poletje je lahko lep čas za družinsko fotografiranje, saj lahko uživate v sončnem vremenu in počitnicah.
 3. Jesen – jesen je lep čas za družinsko fotografiranje, saj lahko uživate v barvitem listju in toplih oblačilih.
 4. Zima – zima je lahko tudi lep čas za družinsko fotografiranje, saj lahko uživate v snegu in zimskih aktivnostih.

Najpomembneje je, da izberete čas, ki vam ustreza in ki vam bo omogočil, da se sprostite in uživate v družinskem fotografiranju.

Ali je boljša izbira družinsko fotografiranje v studiu ali na prostem?

Obe možnosti imata svoje prednosti in slabosti, zato je pomembno, da se odločite za tisto, ki vam najbolj ustreza.

Družinsko fotografiranje v studiu:

Prednosti:

 • Manj odvisno od vremena – fotografiranje v studiu vas ne omejuje glede vremena, tako da lahko fotografiranje opravite v kateremkoli letnem času.
 • Udobnejše okolje – fotografiranje v studiu vam omogoča, da se počutite bolj sproščeno in udobno, saj se lahko izogibate nevšečnostim, kot so nadležni komarji ali vročina.

Slabosti:

 • Manj naravno – fotografiranje v studiu lahko izgleda manj naravno kot fotografiranje na prostem.
 • Manj prostora za gibanje – v studiu je manj prostora za gibanje kot na prostem, kar lahko omeji vašo možnost, da se gibate in igrate.

Družinsko fotografiranje na prostem:

Prednosti:

 • Naravno okolje – fotografiranje na prostem vam omogoča, da uživate v naravi in izkoristite lepoto okolja.
 • Več prostora za gibanje – na prostem imate več prostora za gibanje in igro, kar vam omogoča, da se sprostite in se zabavate.

Slabosti:

 • Odvisno od vremena – fotografiranje na prostem je odvisno od vremena, zato lahko vremenske razmere vplivajo na vaše fotografiranje.
 • Manj udobno – fotografiranje na prostem včasih ni tako udobno kot fotografiranje v studiu, saj lahko naletite na vročino, mraz, komarje ali ostale moteče faktorje.

Upam, da vam bo to pomagalo pri odločitvi, ali se odločite za fotografiranje v studiu ali na prostem.

Koliko stane družinsko fotografiranje v Sloveniji?

Cena družinskega fotografiranja se lahko razlikuje glede na mesto in fotografa, ki ga izberete. Večina fotografov ponuja različne pakete cen, ki vključujejo različne storitve in produkte.

Cena lahko vključuje storitve, kot so ralična fotografiranja, obdelava slik in dostop do digitalnih datotek. Nekateri fotografi ponujajo tudi možnost nakupa fizičnih izdelkov, kot so fotografski albumi, fotografski okvirji in druge možnosti.

Glede na to, da se cene lahko razlikujejo, je najboljše, da se pozanimate pri različnih fotografih in primerjate cene, da boste našli tistega, ki vam najbolj ustreza. Nekateri fotografi lahko ponudijo tudi popuste ali promocije, zato lahko včasih najdete dobre cene.